Tricky Blog

Nézd meg Te is, hogy mi inspirálja a Tricky reklámügynökség munkatársait. Tarts velünk a kreativitás világába!

Facebook

Friss topikok

Címkék

alkohol (1) ambient (6) app (5) AR (1) art (2) Augmented Reality (1) autó (3) cannes (1) Címkék (1) design (7) divat (3) dizájn (4) easter (1) Ébredés (1) egyedi (1) építészet (1) facebook (5) film (1) fmcg (1) google glass (1) Hipszter (1) hipszter (1) horror (1) Hotel (1) installáció (4) ipad (1) jovokep (1) kandikamera (1) karácsony (2) kirakat (1) kiterjesztett valosag (1) klip (2) kreatív (1) Kreatív (3) mobil (2) mozi (1) online (2) pos (1) pr (1) print (3) projection mapping (1) qr kód (3) Reggel (1) reklám (17) sales (2) sorozat (1) sport (3) Tálalás (1) tcr (2) TCR (1) tech (2) tumblr (2) tv (2) typo (1) üdítő (1) viral (4) vírus (6) zene (2) Címkefelhő

2013.01.17. 17:44 solin

Hajléktalan Hotel

Rengeteg lehetőség van, hogy társadalmi célú kampányt készítsünk. Lehet humoros és játékos, vagy sokkolhatjuk az embereket.  A lényeg, hogy gondolkodásra késztessük. Bárhogy döntünk, ezeknek a reklámoknak nem csak a szemet és a fület kell megragadnia, hanem a szíveket is. Hiszen a zajos reklámvilágban másodpercenként érnek az impulzusok, melyekből nem sok minden marad meg. Ha egy súlyos társadalmi problémán akarunk változtatni, akkor maradandót kell alkotnunk. Íme egy példa:

Göteburgben 3400 hajléktalan él, erre próbálták felhívni a figyelmet Forsman Bodenfors kreatívjai. Más szemszögből közelítették meg a problémát, ezzel pedig elérték, hogy az emberek foglalkozzanak a témával. Létrehoztak egy foglalási oldalt (www.en.faktumhotels.com), ahol lehet böngészni és „szobát” foglalni. Olyan, mint bármelyik hotel weboldala. Tíz helyszínt kerestek, ahol éjszaka meghúzzák magukat a hajléktalanok. Ezeket a helyeket bárki lefoglalhatja vagy elküldheti ajándékba ismerőseinek. Egy éjszaka 100 svéd (3400 Ft) koronába kerül. Akár egy évre is le lehet foglalni. Miután döntöttél és tudod hány éjszakát töltenél el a Faktum hotelben, megjelenik a Facebook oldaladon a foglalásod, így az ismerőseid is értesülnek róla. 

Szobák:

HAGAPARKEN

room_4.jpg

GÖTATUNNELN

room_6.jpg

SLOTTSSKOGEN 

room_3.jpg

GAMLESTADEN

room_1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: facebook Kreatív Hotel TCR


A bejegyzés trackback címe:

https://tricky.blog.hu/api/trackback/id/tr135023886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása