Tricky Blog

Nézd meg Te is, hogy mi inspirálja a Tricky reklámügynökség munkatársait. Tarts velünk a kreativitás világába!

Facebook

Friss topikok

Címkék

alkohol (1) ambient (6) app (5) AR (1) art (2) Augmented Reality (1) autó (3) cannes (1) Címkék (1) design (7) divat (3) dizájn (4) easter (1) Ébredés (1) egyedi (1) építészet (1) facebook (5) film (1) fmcg (1) google glass (1) hipszter (1) Hipszter (1) horror (1) Hotel (1) installáció (4) ipad (1) jovokep (1) kandikamera (1) karácsony (2) kirakat (1) kiterjesztett valosag (1) klip (2) kreatív (1) Kreatív (3) mobil (2) mozi (1) online (2) pos (1) pr (1) print (3) projection mapping (1) qr kód (3) Reggel (1) reklám (17) sales (2) sorozat (1) sport (3) Tálalás (1) tcr (2) TCR (1) tech (2) tumblr (2) tv (2) typo (1) üdítő (1) viral (4) vírus (6) zene (2) Címkefelhő

2013.01.29. 16:27 Mollcsy

Kreatív ébresztők nehéz reggelekre

Bizonyára sokan szenvedünk attól, hogy minden hétköznap (rossz esetben minden nap!) fel kell valahogy ébredni időre. Vannak olyan reggelek, amikor kihívásnak számít, hogy 1 óra szundi nyomogatás után ki tudjuk nyitni a szemünket és ténylegesen elkezdjük a készülődést.

Azonban vagyunk olyan szerencsések, hogy manapság rengeteg hasznos és kevésbé hasznos, de kreatív ébresztő-kütyüt gyártanak nekünk, ezek közül fogok most néhányat bemutatni.

Ébredés testmozgással:

Az első ébresztőóra a következőképp működik: csörög az óra, kilő a propeller, majd csak akkor áll le, ha visszateszed a helyére.  Az még csak hagyján, hogy felkelsz a jelzésre, megmozgat, továbbá még a koordinációs készséged is javítja. Íme a propeller-ébresztőóra és a videó a leállításáról:

1_1.jpg

A következő ébresztőóra szintén biztosítja a reggeli tornát is, hiszen a szörnyű hangot kiadó, izgő-mozgó készüléket el kell kapnunk, hogy leállítsuk:

2_1.jpg


30 emelés és leáll az óra, nem beszélve arról, hogy milyen erősek leszünk pár hét után:

3_1.jpg


Ügyességi ébredés:

Ezt az órát úgy tudod leállítani, ha az egyes alakzatokat a megfelelő helyre rakod. A látszat csal, ez is egy igen kemény feladatnak számíthat kora reggel:

4_1.jpg


A lövöldözős játékok szerelmeseinek fejlesztették ki a következő ébresztőt. Az órát csak akkor tudod leállítani, ha célba találsz a lézerpisztollyal. Ha ez nem lenne elég, akkor beállíthatsz egy következő fokozatot is: nem elég, hogy célba kell találnod, hanem 5 helyes lövést kell 3 perc alatt produkálnod, hogy leálljon a hangjelzés.

5_1.jpg


Létezik olyan ébresztőóra is, ami igazán természetessé teszi az ébredést, ilyen a Philips ébresztőlámpája. Az egészséges ébredést a napfelkeltével lehet párhuzamba vonni, azonban ha redőny vagy függöny mellett alszunk, nincs lehetőségünk a természetes fény beszűrődésére. Erre az esetre fejlesztette ki a Philips a Wake-Up Light-ot, amely az ébresztés előtt fél órával elkezd napfényt szimulálni és egyre erősödő hangokat bocsájt ki.

6_2.jpg

A lámpát a világ legészakibb városában, Longyearbyenben tesztelték, ahol 4 hónapig nem kel fel a nap:


Mindenkinek jó reggelt! :)

1 komment

Címkék: Kreatív Ébredés Reggel


A bejegyzés trackback címe:

https://tricky.blog.hu/api/trackback/id/tr35051364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rendíthetetlen Álamkatona 2013.01.30. 15:05:09

Alvó ember felébresztését halállal kellene büntetni.
süti beállítások módosítása