Tricky Blog

Nézd meg Te is, hogy mi inspirálja a Tricky reklámügynökség munkatársait. Tarts velünk a kreativitás világába!

Facebook

Friss topikok

Címkék

alkohol (1) ambient (6) app (5) AR (1) art (2) Augmented Reality (1) autó (3) cannes (1) Címkék (1) design (7) divat (3) dizájn (4) easter (1) Ébredés (1) egyedi (1) építészet (1) facebook (5) film (1) fmcg (1) google glass (1) Hipszter (1) hipszter (1) horror (1) Hotel (1) installáció (4) ipad (1) jovokep (1) kandikamera (1) karácsony (2) kirakat (1) kiterjesztett valosag (1) klip (2) kreatív (1) Kreatív (3) mobil (2) mozi (1) online (2) pos (1) pr (1) print (3) projection mapping (1) qr kód (3) Reggel (1) reklám (17) sales (2) sorozat (1) sport (3) Tálalás (1) tcr (2) TCR (1) tech (2) tumblr (2) tv (2) typo (1) üdítő (1) viral (4) vírus (6) zene (2) Címkefelhő

2012.11.08. 10:47 Cs.Fru

Odoo Projekt - magyar siker Madridban

Múlt héten részt vettem a Behance Portfolio Review előadássorozatán, az A38 hajón, ahol Auth Adrián és Szelecsényi Balázs, két BME-s hallgató fantasztikus magyar sikerről számolt be. A Solar Decathlon 2012-es nemzetközi építészeti versenyén ugyanis, melyen világszinten összesen 20 egyetem szállhatott ringbe, hazánk BME-s csapata, az Odoo Project is indulhatott.

Spanyolország.jpg

A magyar diákok által közel 2 évig tervezett és idén nyár végén felépített napenergiával működő, könnyűszerkezetű Odoo házat úgy építették meg, hogy az a belső-külső, kinnt-bennt kapcsolatát sokféleképpen értelmezze és képes legyen reagálni is rájuk, hogy lakója így harmóniában élhessen a természettel.

05.jpg

A házat négy modulra osztva, kamionokon 8 napon át szállították Madridba a verseny helyszínére, a Villa Solar-ba, ahol 29 diák és oktató váltott műszakokban vett részt az összeszerelésben.

001.jpg

A verseny zsűrije szeptember 13. és 30. között tíz kategória (mint például a fenntarthatóság, az energiahatékonyság, az épületszerkezet vagy az iparosíthatóság) alapján értékelte, mitől működik jól egy lakóház. A mérnöki és szerkezeti megoldások kategóriában a magyar csapat a második helyezést érte el az általuk kifejlesztett légkondícionálót helyettesítő passzív hűtési rendszernek, a szép és tiszta épületszerkezeti megoldásoknak, valamint az acél és fa okos együttes használatának köszönhetően. A magyar csapat a 6. helyezést érte el a végső összesített listában.

győzelem.jpg

A fő kategóriákon kívül egyéb díjakat is kiosztottak a házaknak, így kapott különdíjat az Odoo ház belsőépítészete az Interior Design out of Contest Awardon. Az enteriőr szerves részét képezték magyar fiatal tervezők munkái is, így például a Csire Géza által tervezett Paq Chair névre keresztelt kreatív fotelágy, mely világszerte hatalmas visszhangot váltott ki: az USA-tól kezdve Tájföldig cikkeztek már róla.

paq chair.jpg

designbútor.jpg

Mivel a versenyben a kommunikáció és társadalmi felelősségvállalás is értékelési szempont volt, ezért hangsúlyos szerepet kapott a magyar csapat kommunikációja is. Emiatt az Odoo project arculatát is úgy tervezte meg a Hidden Characters csapata, hogy az szerves kapcsolatban legyen magával az épülettel. Dinamikusan változó logószisztémájukban a Nap az épület képét árnyék formájában vetíti az alapsíkra, így megjelenítve a fő gondolatot: az évszakok és az időjárás változása hatással van a ház lakóira.

arculat4.png

arculat7.png

Az egységes arculat elérésének, és a tehetséges fiatal magyar divattervezők bevonásának érdekében az Odoo csapata ODOO GARDROBE néven ruhatervezési pályázatot is hirdetett a formaruháik megterveztetésére. A nyertes TriCo. tervezőinek így lehetősége volt rá, hogy nemzetközi porondon is bemutathassa munkáit.

formaruha pályamű.jpg

formaruha3.jpg

Az Odoo ház november 6-ától, a hivatalos megnyitó ünnepséget követően itthon is megtekinthető, a BME kampuszán 2014 augusztusáig lesz kiállítva.

Szólj hozzá!

Címkék: design építészet installáció


A bejegyzés trackback címe:

https://tricky.blog.hu/api/trackback/id/tr224895118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása