Tricky Blog

Nézd meg Te is, hogy mi inspirálja a Tricky reklámügynökség munkatársait. Tarts velünk a kreativitás világába!

Facebook

Friss topikok

Címkék

alkohol (1) ambient (6) app (5) AR (1) art (2) Augmented Reality (1) autó (3) cannes (1) Címkék (1) design (7) divat (3) dizájn (4) easter (1) Ébredés (1) egyedi (1) építészet (1) facebook (5) film (1) fmcg (1) google glass (1) Hipszter (1) hipszter (1) horror (1) Hotel (1) installáció (4) ipad (1) jovokep (1) kandikamera (1) karácsony (2) kirakat (1) kiterjesztett valosag (1) klip (2) kreatív (1) Kreatív (3) mobil (2) mozi (1) online (2) pos (1) pr (1) print (3) projection mapping (1) qr kód (3) Reggel (1) reklám (17) sales (2) sorozat (1) sport (3) Tálalás (1) TCR (1) tcr (2) tech (2) tumblr (2) tv (2) typo (1) üdítő (1) viral (4) vírus (6) zene (2) Címkefelhő

2013.03.07. 10:47 absconditus

Kiterjesztett valóság project

A legnagyobb technikai áttörések először Hollywoodi filmesek fejében fordult meg. A 90-es évek sci-fi sorozatai rengeteg feltalálót ihlettek meg, gondoljunk csak az a Star Trekben látott communicatorra,  vagy a hordozható tábla gépre Picard kapitány kezében. A Google nem sokára piacra dobja új készülékét a Glass-t, mely nem más mint egy szemüvegbe integrált számítógép. Az első bemutató a szemüvegről már több mint egy éve kikerült , jó páran a paródiáját is elkészítették, ennek alapja az volt, hogy a szemünk elé kivetített kép eltakarja a valóságot, így mindennek neki megyünk benne.

ap_google_glasses_kb_120627_wg.jpg

A NatGeo 2011-ben már kacsintgatott az AR (augmented reality-kiterjesztett valóság) felé, egy kezdetleges megoldással. Egy magyar plázában felállított kivetítő segítségével a vásárlók köré oroszlánokat, dinoszauruszokat és egyéb állatokat „varázsoltak”.

Az AR-nek van egy másik része is, amely QR kódokkal és ahhoz hasonló technológiákkal operál, így képesek vagyunk egy lap mozgatásának segítségével  3D-s alakzatokat mozgatni a térben, vagy benézni a Doki Tardisjába.

Az új technológia talán nem sokára elhoz egy olyan városképet, ahol nincsenek cégfeliratok, plakátok csak a szemüvegen keresztül lesznek láthatók a hirdetések. A reklámszakma a Facebook megjelenésére is gyorsan reagált egy új ágazattal, így pár éven belül megjelenhetnek az AR designerek, managerek.

 

Szólj hozzá!

Címkék: kiterjesztett valosag AR Augmented Reality jovokep goggle glass


A bejegyzés trackback címe:

https://tricky.blog.hu/api/trackback/id/tr525120158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása