Tricky Blog

Nézd meg Te is, hogy mi inspirálja a Tricky reklámügynökség munkatársait. Tarts velünk a kreativitás világába!

Facebook

Friss topikok

Címkék

alkohol (1) ambient (6) app (5) AR (1) art (2) Augmented Reality (1) autó (3) cannes (1) Címkék (1) design (7) divat (3) dizájn (4) easter (1) Ébredés (1) egyedi (1) építészet (1) facebook (5) film (1) fmcg (1) google glass (1) Hipszter (1) hipszter (1) horror (1) Hotel (1) installáció (4) ipad (1) jovokep (1) kandikamera (1) karácsony (2) kirakat (1) kiterjesztett valosag (1) klip (2) kreatív (1) Kreatív (3) mobil (2) mozi (1) online (2) pos (1) pr (1) print (3) projection mapping (1) qr kód (3) Reggel (1) reklám (17) sales (2) sorozat (1) sport (3) Tálalás (1) tcr (2) TCR (1) tech (2) tumblr (2) tv (2) typo (1) üdítő (1) viral (4) vírus (6) zene (2) Címkefelhő

2012.11.05. 11:53 Exo

Emberi autóroncs

Sokféleképpen lehet társadalmi célú reklámkampányt készíteni. Vannak, akik a humorra és a játékosságra, mások pedig a sokkolásra és az ijesztgetésre esküsznek. Az ausztrálok leginkább az utóbbi kategóriába tartoznak, hiszen az elmúlt évek alatt számtalan szívbemarkoló és megdöbbentő kampányt készítettek. Különösen igaz ez a TAC-ra (Transport Accident Comission), melynek reklámfilmjei ténylegesen csökkenteni tudták a közúti balesetek számát.

Épp ezért lepődtem meg, amikor a minap belefutottam egy teljesen más ausztrál megközelítésbe, a művészetbe. Az Ausztrál Autóbaleseti Bizottság felkért egy tehetséges multimédia művészt, Emma Hacket, hogy meztelen testekből készítsen egy autóroncsot. A különleges installáció célja a kampány üzenetének virális terjesztése, ami elnézve a 150 ezres videó nézettséget és a több száz hírportált, ahol a kép megjelent, biztosan sikerült. Minden elismerésem az ötletgazdáknak és a művésznőnek, bár gyanítom, hogy a kampány kevésbé lesz hatékony, mint a korábbiak.

motorcar-body-paint-emma-hack-1.jpg

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://tricky.blog.hu/api/trackback/id/tr894890021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása