Tricky Blog

Nézd meg Te is, hogy mi inspirálja a Tricky reklámügynökség munkatársait. Tarts velünk a kreativitás világába!

Facebook

Friss topikok

Címkék

alkohol (1) ambient (6) app (5) AR (1) art (2) Augmented Reality (1) autó (3) cannes (1) Címkék (1) design (7) divat (3) dizájn (4) easter (1) Ébredés (1) egyedi (1) építészet (1) facebook (5) film (1) fmcg (1) google glass (1) Hipszter (1) hipszter (1) horror (1) Hotel (1) installáció (4) ipad (1) jovokep (1) kandikamera (1) karácsony (2) kirakat (1) kiterjesztett valosag (1) klip (2) Kreatív (3) kreatív (1) mobil (2) mozi (1) online (2) pos (1) pr (1) print (3) projection mapping (1) qr kód (3) Reggel (1) reklám (17) sales (2) sorozat (1) sport (3) Tálalás (1) tcr (2) TCR (1) tech (2) tumblr (2) tv (2) typo (1) üdítő (1) viral (4) vírus (6) zene (2) Címkefelhő

2012.10.06. 12:31 Exo

Székbook

Végre eljött ez a pillanat is, egymilliárdan lettünk a Facebookon. A közösségi oldalon, melyet egy számkivetett geek álmodott meg egy kollégiumi szobában és amit kedetben csak amerikai egyetemisták használhattak. Röpke 8 év elteltével mára a Föld lakosságának egyhetede lájkol, posztol, attendingel és share-el – na meg persze alkalmazkodik, hódol és idomul.

Nagy utat tettek meg Zuckerbergék idáig, és ezt meg kellett ünnepelni. Így született meg a Facebook első reklámfilmje, melynek neve: “Dolgok, amik összekötnek minket”. A nagy múltú Wieden+Kennedy reklámügynökség által készített szpot rendkívül látványos és grandiózus. A Portlandban, Los Angelesben, New Orelans-ben és Buenos Aires-ben forgatott jelenetek minőséget és erőt sugároznak. Nincs is velük semmi baj. A bibi számomra a mondandóval van.

Képernyőfotó 2012-10-04 - 8.20.43 PM.png

A film mögötti gondolatmenet és narráció egyfajta univerzális bölcsességet próbál sugallni, ám valahogy mégis az együgyűség árad belőle – mintha az 1+1-et próbálná elmagyarázni egy matek faktosnak. Kezdődik minden a szék analógiájával, majd haladunk a csengőn és hídon keresztül a kosárlabdapályáig, onnan pedig a nemzetig. Mi a közös bennük? Mindegyik összeköt minket embereket, akárcsak a Facebook. Na, bumm. Ettől azért nagyobb katarzis is jöhetne!

A szpot ugyanakkor mégis hű a közösségi oldalhoz, hiszen az emberek helyett valami mást tart szem előtt: saját magát. Hiányzik belőle az a lélek és érzelem, ami oly sok W+K reklámban megtalálható. Lehet ezzel egyedül vagyok, de én sokkal többet vártam volna első körben a kék óriástól. Ti mit gondoltok róla?

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://tricky.blog.hu/api/trackback/id/tr704823076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása