Tricky Blog

Nézd meg Te is, hogy mi inspirálja a Tricky reklámügynökség munkatársait. Tarts velünk a kreativitás világába!

Facebook

Friss topikok

Címkék

alkohol (1) ambient (6) app (5) AR (1) art (2) Augmented Reality (1) autó (3) cannes (1) Címkék (1) design (7) divat (3) dizájn (4) easter (1) Ébredés (1) egyedi (1) építészet (1) facebook (5) film (1) fmcg (1) google glass (1) hipszter (1) Hipszter (1) horror (1) Hotel (1) installáció (4) ipad (1) jovokep (1) kandikamera (1) karácsony (2) kirakat (1) kiterjesztett valosag (1) klip (2) kreatív (1) Kreatív (3) mobil (2) mozi (1) online (2) pos (1) pr (1) print (3) projection mapping (1) qr kód (3) Reggel (1) reklám (17) sales (2) sorozat (1) sport (3) Tálalás (1) tcr (2) TCR (1) tech (2) tumblr (2) tv (2) typo (1) üdítő (1) viral (4) vírus (6) zene (2) Címkefelhő

2012.11.07. 13:08 J Kriszta

Holnap, másképp

Az utóbbi hetekben feszült figyelem övezte a sajtóban a Sandy Hurrikán pusztításait az USA keleti partján. Habár az élet lassan normalizálódni látszik, igen intenzíven értesülhettünk a vészhelyzet alakulásáról. Köszönhetően a Facebook-nak, amit azonnal elözönlöttek az Óceán túlpartján élő ismerősök élménybeszámolói, sőt, több csatornán megtalálhatjuk azoknak a katasztrófavadász adrenalinfüggőknek a kalandjait is, akik kifejezetten a Sandy-sújtotta világvárosok felfedezése miatt fáradoztak a kiutazással. Amikor ennyire belefolyik mindennapjainkba a veszély érzése, sokunkban felmerül a kérdés: mi lenne, ha hirtelen jönne az elkerülhetetlen vihar?
Az Amerikai Szövetségi Katasztrófavédelmi Hivatal (FEMA) Today is The Day Before című kampányával rendhagyó módon közelítette meg a kérdést. Filmjükben egy 1989-es és egy mai átlagos hétköznapot láthatunk azonos perspektívából.

A két időszak közötti különbségek, a tárgyi változások már önmagukban érdekesek, a videó lényege azonban az, hogy az a bizonyos 23 évvel ezelőtti nap a pusztító Loma Prieta földrengés előtt játszódik és tudjuk, hogy hasonló katasztrófa fog bekövetkezni a jelen időben is. A film alapján azt érezzük, hogy az emberek életét drasztikusan megváltoztató természeti csapás előtt egy ugyanolyan hétköznap telik el, mint bármelyik más: ébredés, nehezen induló reggel, gürizés a munkahelyen, fáradt esti egyedüllét.
Egy bizonyos, ha értesülünk is az elkerülhetetlen természeti katasztrófáról és megteszünk minden tőlünk telhetőt, az addigi jól megszokott hétköznapjainkat egyik napról a másikra romjaiban találhatjuk...

Szólj hozzá!

Címkék: klip


A bejegyzés trackback címe:

https://tricky.blog.hu/api/trackback/id/tr324895117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása